Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Rehut ja ruokinta

Nainen siirtää rullapaalia traktorilla
Kuva: Atria

Suomalaisessa lihantuotannossa käytetään luotettavia rehun toimittajia, jolloin eläimille syötettävän ruoan laatu ja turvallisuus on taattu. Tuotannossa suositaan kotimaista ja omalla tilalla tuotettua rehua. Kotieläintilojen rehuomavaraisuus on yli 80 prosenttia. Jos rehu tulee muualta, tulee lihantuottajien varmistaa Eviran ylläpitämästä luettelosta, että rehuntoimittaja on rekisteröitynyt rehualan toimijaksi. Hyvän toimintatavan mukaisessa tuotannossa tilalla käytettävistä rehuista teetetään rehun koostumuksen ja ravintoarvon kertova rehuanalyysi, joka auttaa muodostamaan tehokkaan ruokintasuunnitelman.

Rehutuotantoa valvotaan Suomessa tarkasti. Eviran ja ELY-keskusten tarkastajat toteuttavat vuosittaista rehuvalvontasuunnitelmaa, joka perustuu näytteenottoon. Lisäksi ETT ry pitää yllä positiivilistaa valvomistaan ja hyväksymistään rehun toimittajista, jotka ovat sitoutuneet tautiriskien hallintaan.