Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Liha-alan valvontaviranomaiset

​  Maa- ja metsätalousministeriön kyltti  ​
Kuva: Maa- ja metsätalousministeriön kuvapankki

Maa- ja metsätalousministeriö valvoo eläinten hyvinvointia ylimmällä tasolla. Sen tehtäviin kuuluu ohjata ja valvoa eläinsuojelusta ja eläinkuljetuksesta annetun lainsäädännön täytäntöönpanoa sekä valmistella lainsäädäntöä ja ohjata Eviran eläinsuojelutoimintaa.

Evira johtaa, kehittää ja ohjaa eläinsuojelusta ja eläin- kuljetuksesta annetun lainsäädännön toimeenpanotehtäviä.

Aluehallintovirastot valvovat eläinsuojelusta ja eläinkuljetuksesta annetun lainsäädännön täytäntöönpanoa ja noudattamista toimialueillaan sekä koordinoivat tarkastuseläinlääkäreiden ja eläinsuojeluvalvojien toimintaa.

Kunnaneläinlääkärit, poliisi ja terveystarkastaja valvovat eläinsuojelusta ja eläinkuljetuksesta annetun lainsäädännön noudattamista kunnissa.

Tarkastuseläinlääkäri valvoo toimintaa ja eläinten hyvinvointia teurastamoissa, rajaeläinlääkäri muun muassa rajanylityspaikoilla.