Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Suomi uurtaa uraa EU:ssa eläinantibioottien ennaltaehkäisevän käytön rajoittamiseksi! Suomen aloitteesta viiden eurooppalaisen maan ministerit ovat vedonneet muihin jäsenvaltioihin, jotta valmisteilla oleva EU:n uusi eläinlääkeasetus kieltäisi eläinten ennaltaehkäisevän ryhmälääkityksen. Suomessa eläinlääkkeitä käytetään EU-tasolla hyvin vähän. Lääkkeitä annetaan tuotantoeläimille vain hoitoa vaativaan sairauteen, toisin kuin monissa EU-maissa, jossa tuotantoeläinten ennaltaehkäisevä massalääkintä on yleistä. Vetoomuksella pyritään vähentämään turhaa antibioottien käyttöä ja siten ehkäisemään antibioottiresistenssiä.
Suomi ajaa Euroopan unioniin merkittävää tiukennusta antibioottien käytölle eläinlääkinnässä ― tavoitteena lääkkeiden tehon säilyminen mmm.fi

Suomen aloitteesta viiden eurooppalaisen maan ministerit ovat 24.10.2017 vedonneet muihin jäsenvaltioihin ennaltaehkäisevän antibioottilääkinnän rajoittamiseksi koko EU:ssa. Aloitteen taustalla on...