Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Tiesitkö, että tällä hetkellä esimerkiksi valmisruokia voidaan myydä ilmoittamatta niissä käytetyn lihan alkuperää? Suomi ajaa nyt EU:ssa asetusehdotusta, jonka mukaan raaka-aineen alkuperä tulisi jatkossa ilmoittaa myös ainesosana käytetyistä liha- ja maitotuotteista. Askel oikeaan suuntaan kotimaista suosivalle kuluttajalle!
Lihan ja maidon alkuperän merkintäkokeilu etenee – koskee vain Suomessa valmistettuja ruokia maaseuduntulevaisuus.fi

MTK:n mukaan alkuperämerkintöjen pakollisuuden pitäisi koskea myös tuontielintarvikkeita. Osa elintarvikeyrityksistä ei näe alkuperämerkintöjen hyötyä.