Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Viime viikolla poliisi paljasti Brasiliassa laajan korruptiovyyhdin, jonka kautta maan omille markkinoille ja kansainväliseen vientiin on voinut päästä pilaantunutta ja salmonellaa sisältävää lihaa. Tapaus nosti jälleen esiin, miksi raaka-aineen alkuperään on syytä kiinnittää huomiota. Suomessa lihaketjua valvotaan tiukasti tilalta kaupan hyllylle saakka. Laatu- ja hygieniavaatimukset ovat korkeat, kylmäketju pysyy katkeamattomana ja esimerkiksi salmonellan saaminen kotimaisesta raa’asta lihasta on hyvin harvinaista. Ylen jutussa maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm suositteleekin kuluttajille kotimaista lihaa, joka on hänen mukaansa tuontilihaa turvallisempaa ja paremmin valvottua. http://yle.fi/uutiset/3-9518434
Ministeriö: brasilialainen liha syynätään nyt tarkkaan yle.fi

EU:n sisämarkkinoilla kontrollointi on tavallisesti pientä. Satunnaisotannatkaan eivät aina paljasta huonoa laatua.