Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Kotimainen broilerituotanto on käytännössä salmonellatonta, ja myös sian- ja naudanlihantuotannossa salmonellaa valvotaan tiukasti. Salmonella pidetään kurissa muun muassa kansallisen valvontaohjelman ja tuottajien omavalvonnan avulla, ja taudin saaminen suomalaisesta raa'asta lihasta onkin hyvin epätodennäköistä. Mikäli salmonellaa kuitenkin havaitaan, varotoimet ovat tehokkaita ja tiloilla toimitaan tarkkojen erityismääräysten mukaan. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/valvonta/omavalvonta/mikrobiologinen-turvallisuus/salmonellavalvonta/usein-kysyttya/