Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Jäikö laskiaisen hernekeitot nauttimatta? Vielä ehtii, sillä tänään on torstai, perinteinen hernaripäivä! Torstaiperinne juontaa juurensa Ruotsiin: pääsiäistä edeltävinä perjantaina paastottiin, joten torstai oli tärkeä päivä tankata ravitsevaa ruokaa. Miten muuten tuunaat oman hernekeittosi? Sianlapa ja savustettu sianpotka ovat perinteiset hernekeiton kaverit joulukinkunjämien ohella, mutta oletko kokeillut ripotella sekaan vaikka jauhelihaa, rapeaksi paistettua pekonia tai parmankinkkua? Entä kuuluuko keittoosi sinappi ja sipuli?
Laskiaiseksi rokkaa ja pannukakkua - miksi hernekeittoa ja pannaria syödään nimenomaan torstaisin? ess.fi

Hernekeitto on paitsi perinteinen, myös helppo, edullinen ja täyttävä arkiruoka. Kuivista herneistä tehtävän keiton valmistaminen on muistettava aloittaa jo edellisenä päivänä, sillä herneitä pitää liottaa vedessä mielellään yön yli.