Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Tällä viikolla vietetään Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa. Ylimääräisen pakkausjätteen lisäksi viikolla halutaan puuttua myös ruokahävikkiin. Saa Syödä! -sivuston mukaan suomalaiset heittävät ruokaa vuosittain hukkaan noin 120–160 miljoonaa kiloa eli 20–30 kiloa henkeä kohti. Lihaa, kalaa ja kananmunia päätyy roskiin noin 11 miljoonaa kiloa vuodessa. Suurin osa hävikistä syntyy kotitalouksissa, ja sitä voi vähentää muun muassa tutkimalla jo kaupassa parasta ennen- ja viimeinen käyttöpäivä -merkintöjä, pakastamalla ylimääräisen ruoan ja ottamalla lautaselle vain sen verran kuin syö. Tutustu teemaviikkoon: http://ewwr.fi
Euroopan jätteen vähentämisen viikko 19.-27.11.2016 ewwr.fi

Tehdään yhdessä vähemmällä enemmän!