Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Hyviä uutisia kotimaisen ruoan ystäville! Maa- ja metsätalousministeriö on antamassa kesäkuussa asetuksen, jolla Suomessa valmistettujen liha- ja maitotuotteiden ainesosien alkuperä tulee pakolliseksi. Raaka-aineiden kotimaisuudesta riittää kertomaan myös tuttu Hyvää Suomesta -merkki. Kokeilu on kaksivuotinen, mutta siitä on tarkoitus saada pysyvä. Tähän saakka Suomessa valmistettujen lihavalmisteiden kuten makkaroiden ja leikkeleiden alkuperää ei ole tarvinnut ilmoittaa.
Ruuan "Suomi-pesu" vaikeutumassa – Maito- ja lihatuotteiden ainesosien alkuperämerkinnät tulossa pakollisiksi maaseuduntulevaisuus.fi

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) uskoo vaatimuksen lisäävän kotimaisen lihan kysyntää.