Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Helsingin Sanomat uutisoi tänään 18.11., että antibiooteille vastustuskykyisen bakteerien osuus kasvaa Euroopassa hälyttävää vauhtia. Vastustuskyky lisääntyy, kun antibiootteja käytetään laajasti. Toisin kuin monien muiden maiden eläintuotannossa, Suomessa antibiootteja ei käytetä ennaltaehkäisevästi. Hyvän hygienian ja oikeiden pito-olosuhteiden ansiosta antibioottien tarve on Suomessa vähäinen ja eläimiä saa lääkitä vain, jos se on eläinlääketieteellisesti tai eläimen hyvinvoinnin kannalta perusteltua. Lääkitsemisen sijaan Suomessa keskitytään ennaltaehkäisevään ja järjestelmälliseen terveydenhuoltoon. Hyvän tuotantohygienian ja tautivastustustyön ansiosta esimerkiksi Suomen broilerituotanto on käytännössä lähes antibiootitonta. Aiheesta keskusteltiin HS:n mielipidesivuilla jo elokuussa: http://www.hs.fi/paivanlehti/22082016/a1471746985675
Antibioottien teho heikkenee hälyttävästi Euroopassa – bakteerien kasvava vastustuskyky uhkaa ihmisten turvallisuutta hs.fi

Iso osa virtsatietulehduksista ei enää tokene yhdellä kuurilla. Moni bakteeri pystyy vastustamaan useita antibiootteja.