Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Jos suomalainen haluaa pienentää hiilijalanjälkeään, ulkomaisen naudanlihan sijaan kannattaa valita kotimaista. Tuoreen ”Ilmastonmuutos ja naudanlihan tuotanto Suomessa” -raportin mukaan naudanlihantuotanto on Suomessa poikkeuksellisen ympäristöystävällistä: nurmiviljely sitoo hiilidioksidia, lihan- ja maidontuotantoketjujen yhdistäminen säästää ympäristöä, vesivarat ovat runsaat ja soijan käyttö vähäistä. Tutustu tutkimukseen tarkemmin: https://www.mtk.fi/maatalous/maatilat_suomessa/nautatilat/fi_FI/nautatilat/_files/97337139906478980/default/Ilmastonmuutos_ja_naudanlihantuotanto_Suomessa_012017.pdf
Tuontilihaan sisältyy syntikuormaa keskipohjanmaa.fi

Jos suomalainen haluaa pienentää hiilijalanjälkeään, hänen kannattaa jättää ulkomainen naudanliha ostamatta. Sen sijaan syötävä naudanliha kannattaa kasvattaa Suomessa kestävällä tavalla. Tällainen vinkki annetaan vastajulkistetussa Ilmastonmuutos…