Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook-postaus käyttäjältä Lihasta

Suomessa ostetaan vuosittain noin seitsemän miljoonaa kiloa joulukinkkua, ja monelle kotimaisuus on tärkeä ostokriteeri. Näin joulun alla onkin hyvä tutustua siihen, miten possu päätyy lautaselle. Ylen toimitus kävi perehtymässä suomalaiseen lihantuotantoketjuun. Kurkkaa videolta, mitä lihaketjun eri vaiheissa tapahtuu.
Possun matka lautaselle | Puoli seitsemän areena.yle.fi

Kaikesta kasvatetusta punaisesta lihasta eniten suomalaisille maistuu sika. Suomalainen syö possua keskimäärin vuodessa 40 kiloa.