Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

Tiedätkö mistä sisäfilee tulee? Entä mitä siitä voi kokkailla? Tässä sian ruhon eri osien nimet ja esimerkkejä käyttötarkoituksesta: 1. Poski. Ylikypsennettynä sellaisenaan. 2. Niska. Ylikypsennettynä sellaisenaan, nyhtöpossu, pihvit, paistit, pataruoat. 3. Etuselkä. Kuutiot ja suikaleet, pataruoat, muhennokset, wokit, paistit. 4. Lapa. Kuutiot ja suikaleet, pataruoat, muhennokset, wokit, karjalanpaisti. 5. Potka. Savustus ja ylikypsennys, hernekeitto. 6. Sorkka. Ennen vanhaan jouluruoka, keitettynä, grillattuna tai hyytelöön. Harvinaisempi ruhon osa suomalaisessa ruokapöydässä. 7. Kyljysselkä. Uunissa kypsennettynä kyljyksinä tai kokopaistina esimerkiksi kastikkeen kanssa. 8. Ulkofilee. Pihvit. 9. Sisäfilee. Pihvit. 10. Kylki. Pekoni, ribsit. 11. Kuve. Osana makkaraa. 12. Ulkopaisti. Kokonainen paisti, keitto- ja palvikinkku, leikkeleet ja suikaleet. 13. Kulmapaisti. Kokonainen paisti, keitto- ja palvikinkku, leikkeleet ja suikaleet. 14. Sisäpaisti. Kokonainen paisti, keitto- ja palvikinkku, leikkeleet ja suikaleet. 15. Paahtopaisti. Kokonainen paisti, keitto- ja palvikinkku, leikkeleet ja suikaleet. 16. Potka. Savustus ja ylikypsennys, hernekeitto.