Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

Näillä ohjeilla naudanlihapihvin paistaminen käy kätevästi! 1. Ota liha lämpimään hetkeksi, kuivaa pinnat talouspaperilla. 2. Öljyä pinta ja paista nopeasti kuumalla pannulla kummaltakin puolelta. 3. Mausta suolalla ja pippurilla. 4. Loppukypsennä liha uunissa matalalla lämmöllä. Pihvin paksuudesta riippuen hyvä lämpö voi olla esimerkiksi 90-100°C. 5. Kun sisälämpö on noin 55°C, ota liha pois uunista ja anna lihan vetäytyä noin 15 minuutin ajan suoraan huoneenlämmössä tai foliolla peitettynä. Vetäytymisen ansiosta lihan lämpötila tasaantuu pinnan ja keskustan välillä ja lihasnesteet pysyvät paremmin sisällä. Lopputulos on mehukas!