Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

Lihatiedotuksen teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan lihan asema suomalaisessa ruokavaliossa on edelleen vakaa. Suurin osa, 94 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Vuonna 2016 lihaa syötiin 81 kiloa henkeä kohden luullisena lihana. Kun huomioidaan luut ja hävikki, syötävän lihan osuus on noin puolet määrästä.
Lihan asema ruokavaliossa on pysynyt vakaana - Lihatiedotus lihatiedotus.fi

Lihan asema suomalaisessa ruokavaliossa on edelleen vakaa ruokailutottumuksissa käynnissä olevista muutoksista huolimatta. Suurin osa, 94 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Tärkeimmät syyt lihan käyttöön ovat jo useamman vuoden ajan olleet hyvä maku, ravitsevuus ja tottumus.