Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Marraskuussa kouluissa vietetään kotimaisen lihan viikkoa

Kotimaisen lihan viikko

Marraskuussa vietetään kotimaisen lihan viikkoa. Teemaviikon aikana 3.–6.-luokkalaiset ympäri Suomen voivat tutustua liharuuan alkuperään kouluihin toimitettavan Kotimaisen lihan viikon materiaalin avulla. Teemaviikon tarkoitus on jakaa koululaisille tietoa suomalaisesta läpinäkyvästä ja jäljitettävästä lihantuotantoketjusta, sen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja lihasta osana monipuolista ruokavaliota.

  • Ilmaiseksi jaettaviin materiaaleihin sisältyy viisi lyhyttä YouTube-videota, jossa sometähti Lateksituppii eli Lauri Kangas tutustuu suomalaisen lihan matkaan tilalta ruokapöytään.
  • Lisäksi Kotimaisen lihan viikolla lanseerataan verkossa toimiva Lihamestari-peli, jonka avulla oppilaat voivat tutustua lihan matkaan hauskan tietovisan merkeissä.
  • Pelin ja videoiden lisäksi tarjotaan myös innostavaa ja oppiaineita yhdistävää oheismateriaalia itsenäisen oppimisen tueksi. Tarkoituksena on kannustaa oppilaita etsimään itse tietoa lihasta, lihantuotannosta ja lihan vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön.

Teemaviikosta tiedotettiin suoraan kouluihin, ja koulut ovat voineet ilmoittautua mukaan sähköpostitse. Mukaan on ilmoittautunut yli sata koulua.