Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Kotimaisen lihan viikolla kouluissa tutustutaan liharuoan alkuperään

Tällä viikolla 14.–18.11. kouluissa vietetään Kotimaisen lihan viikkoa, jonka aikana oppilaat tutustuvat kotimaisen lihan alkuperään ja sen matkaan tilalta ruokapöytään. 3.–6.-luokkalaisille suunnatun teemaviikon tarkoituksena on jakaa oppilaille tietoa suomalaisesta lihantuotantoketjusta ja lihan käytöstä osana monipuolista ruokavaliota. Samalla oppilaita herätellään pohtimaan ruokaan liittyviä valintoja omassa arjessaan. Viikolle on ilmoittautunut mukaan yli sata koulua ympäri Suomen.

Teemaviikkoa varten kouluihin on toimitettu oppimista tukevaa materiaalia, johon sisältyy lukumateriaali, tehtäviä sekä verkossa toimiva Lihamestari-tietovisa. Oppilaita kannustetaan hakemaan tietoa itsenäisesti ja pohtimaan omia kulutustottumuksiaan. Teemaviikon järjestää Lihasta-viestintähanke, jossa ovat mukana lihayhtiöt Atria ja HKScan.

”Kotimaisen lihan viikon avulla halutaan lisätä suomalaisten lasten ja nuorten tietoa suomalaisesta lihantuotannosta, sillä monilla ei välttämättä ole tarkkaa tietoa siitä, miten liha päätyy tilalta lautaselle. On tärkeää kiinnittää huomiota kulutettavan lihan alkuperään, sillä kotimaisen ja ulkomaisen lihantuotannon välillä on merkittäviä eroja”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Riikka Kouhi viestintätoimisto Tekiristä, joka vastaa hankkeen käytännön toteutuksesta.

Kotimaisen lihan viikko tekee yhteistyötä Instagram-tähti Lauri Kankaan eli Lateksituppiin kanssa, sillä nuoret halutaan tavoittaa heidän omalla kielellään. Oppimateriaaleihin kuuluvaan Lihamestari-peliin toteutettiin Kankaan kanssa viisi lyhyttä videota, joissa tämä tutustuu suomalaisen lihantuotantoketjun eri vaiheisiin. Kotimaisen lihan viikolle ilmoittautuneiden koulujen joukosta valittiin myös viisi koulua, joissa Lauri Kangas käy viikon aikana vierailulla kertomassa itsestään ja tutustumismatkan kokemuksistaan.

Lisätietoja:

Riikka Kouhi

Lihasta-hankkeen projektipäällikkö

Viestintätoimisto Tekir

p. +358 40 558 2385

riikka@tekir.fi