Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Yön yli pizza

YÖN YLI PIZZA

Ainekset:

3–5 g hiivaa (vajaa teelusikallinen)
vajaa 1 tl suolaa
2,5 dl vettä
reilu loraus oliiviöljyä
7–8 dl ”0”-laatuisia pizzajauhoja tai durumvehnäjauhoja

Täytteeksi:

Tomaattikastiketta (jos haluat tehdä sen itse, katso resepti täältä), juustoraastetta, mozzarellaa, kotimaista kinkkua, salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa – tai mitä ikinä mielesi tekee...

Valmistusohje:

  1. Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola ja noin 5 dl jauhoja niin, että syntyy vähän vellimäinen taikina.
  2. Jätä taikina yöksi huoneenlämpöön liinan alle kohoamaan. Taikina voi kohota myös iltaan asti, jos haluat leipoa vasta illalla.
  3. Kun olet aikeissa alkaa leipomaan, lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa sekaan myös öljy. Anna taikinan kohota vielä noin 20–30 min. Tämän vaiheen voit tehdä parikin tuntia ennen leipomista.
  4. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Alusta taikinaa jauhojen kera pyörittelemällä ja painelemalla sitä. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  5. Paista levyä 2–3 minuuttia uunissa ennen täytteiden laittoa, näin saat pohjan pysymään rapeana ihan tavallisellakin uunilla.
  6. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta ja täytteitä mielesi mukaan. Ei kuitenkaan kannata laittaa 2–3 täytettä enempää, jotta koostumus säilyy pizzamaisena. Ripottele päälle juustoraaste tai viipaloitu mozzarella.
  7. Paista pizzaa 5–8 minuuttia, kunnes juusto kuplii ihanasti pinnalla.

Ruokarakkaudella,
Vappu