Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Pho-keitto

Pho-keitto

PHO-KEITTO

Pho keitto on lähestulkoon vietnamilaisten kansallisruoka, jonka lientä keitetään luista pitkään ja hartaasti. Rakastan phota! Paras lopputulos tulee ehdottomasti itsekeitetystä lihaliemestä tai liha- ja kanaliemen yhdistelmästä, mutta valmiista lihaliemestä saat nopeasti tehtyä oikein oivan makuisen phon! Voit käyttää valmistukseen raakaa filettä tai tehdä kuten minä, käytin lihana tekemääni kypsää paahtopaistia ohuina siivuina.

Ainekset (4 annosta):

Liemi:
1,5 litraa lihalientä tai liha- ja kanalientä (kuutiosta käy)
3 tähtianista
2 kanelitankoa
2–3 peukalonpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä viipaloituna
3 kokonaista kardemummaa
3–4 rkl kalakastiketta

Lisäksi:
400 g naudan ulkofilettä tai kypsää paahtopaistia
100 g mungpavun ituja
1 nippu kevätsipulia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
1 ruukku thaibasilikaa (ei pakollinen)
1 lime
noin 200 g riisinuudeleita
sriracha-chilikastiketta

Valmistusohje:

1. Lisää lihaliemeen mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Vähennä lämpöä niin, että liemi pulputtaa hiljalleen.

2. Valmista sillä aikaa lisukkeet. Silppua yrtit ja kevätsipulit pienemmäksi ja lohko lime. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta kylmän veden alla. Jos käytät filettä, leikkaa se paperinohuiksi siivuiksi. Jos käytät kypsää paistia, leikkaa siitäkin ohuita siivuja.

3. Asettele idut, yrtit, sipulit, lime ja liha tarjolle niin, että jokainen on omassa kasassaan tai kulhossaan. Ajatus on, että jokainen kokoaa oman annoksensa mielensä mukaan.

4. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa kalakastiketta.

5. Laita jokaisen ruokailijan kulhon pohjalle nuudeleita. Anna jokaisen latoa kulhoon lisukkeita mielensä mukaan. Kaada kuumaa lientä koko komeuden päälle niin, että kaikki peittyy. Anna jokaisen maustaa keittonsa halutessaan limen mehulla ja sriracha-kastikkeella.

6. Nauti heti!

Ruokarakkaudella,
Vappu