Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Omenainen possupata

Mikä sen parempi ja syksyisempi ruoka kuin omenainen possupata! Possupata syntyy kätevästi uunissa edullisesta ja maukkaasta possun kasslerista. 

Omenainen possupata menossa uuniin

Ainekset:

800 g – 1 kg porsaan kassleria
½ litraa kuivaa omenasiideriä
vettä
2 laakerinlehteä
1 tähtianis
ruukku timjamia
2 sipulia
2 porkkanaa
2 –3 omenaa (kotimaisia)
4 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota liha huoneen lämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi, ripottele paloille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Aseta lihat uunivuokaan.
3. Leikkaa porkkanat, sipulit ja omenat muutamaan osaan ja laita ne vuokaan laakerinlehtien, valkosipulien, timjamin ja tähtianiksen kanssa.
4. Kaada siideri vuokaan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria.
5. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 2,5 tunniksi. Tämän jälkeen poista folio ja nosta lämpötila 225 asteeseen ja laita vuoka uuniin vielä 30 minuutiksi.

Nauti perunoiden tai perunamuusin kera!

Ruokarakkaudella,
Vappu