Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: maailman helpoin majoneesi

Itsetehty majoneesi kelpaa monen liharuoan mausteeksi. Kokeile Vappu Pimiän suosimaa maailman helpoimman majoneesin ohjetta ja ihastu!

Maailman helpoin majoneesi

Ainekset:

1 kananmuna

2dl rypsiöljyä

1tl dijonin sinappia

1/2tl suolaa

1rkl valkoviinietikkaa

1tl sitruunanmehua

Ohje:

Laita kaikki ainekset pitkän malliseen sekoituskulhoon. Vie sauvasekoitin kulhon pohjaan ja käynnistä sitä pohjassa pitäen. Näet, kuinka ainekset alkavat muodostua majoneesiksi 5-10 sekunnissa. Tämän jälkeen nosta vielä sauvasekoitinta hieman pohjasta, jotta kaikki öljy varmasti sekoittuu majoneesiin ja sekoita vielä seosta pari sekuntia sauvasekoitinta nostellen ja alas painaen. Tarkista maku ja mausta majoneesia haluamallasi tavalla. Säilyy jääkaapissa muutaman päivän.