Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Itämainen pulled pork

Pulled pork eli nyhtöpossu on ollut viimeisen parin vuoden ehdoton hittiruoka, joka on poikinut versioita kanasta, naudasta ja karitsasta. Possu on kuitenkin rasvaista ja siitä syystä erityisen mehukasta. Kaupan hyllyt ovat pullollaan myös valmiita pulled pork -tuotteita, mutta suosittelen kokeilemaan sen valmistamista alusta asti itse! Tämä pulled pork käy mielestäni hienostuneesta illallisesta, jonka tarjoilen riisin ja riisiviinietikassa marinoitujen kurkkujen kera. Kun makumaailma on itämainen, lopputulos on raikas. Possu kypsyy näppärästi kinkunpaistopussissa.

Itämainen pulled pork
Itämainen pulled pork.

Itämainen pulled pork

Ainekset

800 g – 1 kg porsaan kassleria

Marinadi:
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
½ dl soijaa
4 rkl kalakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl muscovadosokeria
1 limen mehu
2 rkl seesamiöljyä

Viimeistelyyn:
1 punainen chili
ruukku korianteria
1–2 limen mehu
1 limen kuori
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin.

2. Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

3. Aseta pussi uuninkestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135-asteisessa uunissa 3,5–4 tuntia.

4. Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille.

5. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta ruokalusikallinen marinadin lientä paistopussista.

6. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin ja riisiviinietikassa marinoitujen kurkkusiivujen kera.

Itämainen pulled pork on loistava pääruoka myös vaikkapa nyyttäreissä! Jos illanistujaiset venähtävät, muista, ettei ruokaa saisi pitää tarjolla neljää tuntia pidempään, ettei se pilaannu. Muutenkin on hyvä muistaa, että kuumana tarjoiltava ruoka on tärkeää pitää lämpimänä, kylmänä tarjoiltava ruoka viileänä.

Ruokarakkaudella,
Vappu