Vappu Pimiän reseptikirjasta: Itämainen pulled pork
Pulled pork eli nyhtöpossu on ollut viimeisen parin vuoden ehdoton hittiruoka, joka on poikinut versioita kanasta, naudasta ja karitsasta. Possu on kuitenkin rasvaista ja siitä syystä erityisen mehukasta. Kaupan hyllyt ovat pullollaan myös valmiita pulled pork -tuotteita, mutta suosittelen kokeilemaan sen valmistamista alusta asti itse! Tämä pulled pork käy mielestäni hienostuneesta illallisesta, jonka tarjoilen riisin ja riisiviinietikassa marinoitujen kurkkujen kera. Kun makumaailma on itämainen, lopputulos on raikas. Possu kypsyy näppärästi kinkunpaistopussissa.
Itämainen pulled pork
Ainekset
800 g – 1 kg porsaan kassleria
Marinadi:
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
½ dl soijaa
4 rkl kalakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl muscovadosokeria
1 limen mehu
2 rkl seesamiöljyä
Viimeistelyyn:
1 punainen chili
ruukku korianteria
1–2 limen mehu
1 limen kuori
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Silppua marinadin chilit, valkosipuli ja inkivääri pieneksi ja sekoita ne muihin marinadin aineksiin.
2. Aseta liha kinkun paistopussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
3. Aseta pussi uuninkestävään vuokaan ja kypsennä sitä 135-asteisessa uunissa 3,5–4 tuntia.
4. Riivi kypsä liha haarukalla silpuksi laakealle vadille.
5. Viimeistele pieneksi silputulla chilillä (säätele chilin määrää makusi mukaan), korianterilla, limen kuorella, riisiviinietikalla, limen mehulla ja seesamiöljyllä. Valuta pinnalle myös muuta ruokalusikallinen marinadin lientä paistopussista.
6. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin ja riisiviinietikassa marinoitujen kurkkusiivujen kera.
Itämainen pulled pork on loistava pääruoka myös vaikkapa nyyttäreissä! Jos illanistujaiset venähtävät, muista, ettei ruokaa saisi pitää tarjolla neljää tuntia pidempään, ettei se pilaannu. Muutenkin on hyvä muistaa, että kuumana tarjoiltava ruoka on tärkeää pitää lämpimänä, kylmänä tarjoiltava ruoka viileänä.
Ruokarakkaudella,
Vappu