Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Itämainen nuudelisalde

Kesän lähestyessä ruokalautanen kevenee ja maukkaat salaatit pääsevät oikeuksiinsa. Kokeile Vappu Pimiän raikasta nuudelisalaattia, jossa jauheliha saa seurakseen nuudelia ja värikkäitä kasviksia! Lime ja chili tuovat potkua kokonaisuuteen. Itämainen nuudelisalde sopii niin arkeen kuin kesäjuhlien kattaukseen.

Itämainen nuudelisalde.
Itämainen nuudelisalde.

Itämainen nuudelisalde

Itämainen nuudelisalaatti on ihanan raikas salaatti, joka toimii hyvin buffetpöydän piristyksenä mutta myös arki-illan kevyenä illallisena.

Ainekset: 

200 g kuivattuja ohuita riisinuudeleita
½–1 tuore punainen chili (älä käytä siemeniä, jos et pidä kovin tulisesta)
2–3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
400 g naudan paistijauhelihaa
loraus seesamiöljyä

Kastike:

4 limen mehu
2 rkl muscovado- tai fariinisokeria
2 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Valmistusohje:

1. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä.

2. Paista jauheliha tilkassa seesamiöljyä. Kuten pihvit, jauhelihakin kannattaa ottaa huoneenlämpöön hieman ennen paistamista, jotta sen lihasnesteet pysyvät paremmin lihan sisällä ja siitä tulee mehevämpää. Muista silti, että jauhelihaa ei tulisi säilyttää yli 4 °C lämpötilassa, vaan sen säilytyspaikka ennen kokkailua on jääkaapin keskivaiheilla tai alaosassa, missä on viileintä.

3. Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit: puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuenohuiksi siivuiksi, jolloin sipuleista tulee puolikuun muotoisia. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla vadilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

Ruokarakkaudella, 
Vappu