Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Helppo tomaattikastike pizzalle

HELPPO TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE

Ainekset:

1 prk tomaattipyreetä
1tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

Valmistusohje:

  1. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä.
  2. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki.
  3. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet.
  4. Kiehauta, jonka jälkeen anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan pizzaa.
  5.  

Ruokarakkaudella,
Vappu