Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Carnitas eli meksikolainen nyhtöpossu

CARNITAS ELI MEKSIKOLAINEN NYHTÖPOSSU

Ainekset:

800 g –1 kg possun kassleria
2 limeä
2 appelsiinia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
½ tl jauhettua kanelia
1 tl korianterin siemeniä murskattuna
2 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria
1,5 tl suolaa
n. 5–7dl vettä

Valmistusohje:

  1. Leikkaa liha noin 2–3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipulit pieneksi ja sekoita lihakuutioiden sekaan.
  2. Raasta appelsiinien ja limettien kuori sekä purista mehu seoksen joukkoon. Lisää kaikki muut mausteet ja pyörittele ne tasaisesti seoksen sekaan. Korianterin siemenet saat murskattua helposti morttelissa tai vaikka liha- tai puunuijalla.
  3. Anna marinoitua pari tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
  4. Laita seos kattilaan ja mittaa päälle vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä kansi päällä 2–3 tuntia. Sekoita välillä ja tarkista, ettei neste lopu.
  5. Kun nestettä on 1–2 dl jäljellä, kaada kaikki uunivuokaan nesteiden kera. Revi liha haarukalla suikaleiksi. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin.
  6. Anna olla uunissa 20–35 minuuttia niin, että neste haihtuu. Kääntele seosta välillä niin, että liha saa joka puolelta hieman väriä.
  7. Nauti tortillalättyjen tai tacojen täytteenä mieleistesi lisäkkeiden kera.
     

Ruokarakkaudella,
Vappu