Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Vappu Pimiän reseptikirjasta: Thai-kanapullat

THAI-KANAPULLAT

Monikäyttöinen jauheliha on monen suomalaisen arjen pelastaja. Useammalle kaupan laarista mukaan tarttuu sika-nauta -jauhelihaa. Vaihtelu virkistää, joten myös broilerin jauhelihaa kannattaa kokeilla! Maultaan mieto broileri sopii yhteen erityisesti vahvojen aasialaisten makujen kanssa, ja Vappu Pimiän thai-kanapullat ovatkin niin hyviä, että pullia tuskin jää yli! Pullat sopivat erinomaisesti sekä arkiruoaksi että juhliin tai illanistujaisiin tarjottavaksi.

Ainekset:

400 g kananpojan tai broilerin jauhelihaa (voit käyttää myös rintafileitä ja jauhaa ne itse monitoimikoneella)
2 rkl kalakastiketta
1 muna
0,5 dl korppujauhoja
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulinvartta
1 tuore punainen chili
2 rkl soijaa

kourallinen tuoretta korianteria
(halutessasi kourallinen tuoretta thaibasilikaa, ei pakollinen, löytyy isommista marketeista)
suolaa
mustapippuria

öljyä paistamiseen

Valmistusohje:

  1. Sekoita jauheliha tai itse jauhettu broilerin liha yhdessä kananmunan ja korppujauhojen kanssa.
  2. Silppua sipulit, chili sekä yrtit pieneksi. Pese lime ja raasta sen kuori. Lisää lihaseokseen raastettu limen kuori ja purista myös mehu seoksen sekaan. Lisää sekaan kaikki muut aineet.
  3. Muotoile massasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä, niin että saat kunnon värin niihin.
  4. Voit kypsentää pullat kokonaan pannulla, mutta itse kypsennän niitä ruskistamisen jälkeen 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Näin pullat pysyvät mehevinä ja käryt poissa keittiöstä.
  5. Tarjoile pullat srirachalla tai jollain muulla tulisella kastikkeella maustetun majoneesin ja halutessasi riisin kanssa. Nauti!

Ruokarakkaudella,
Vappu