Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Quornia, kuoriaisia ja kotimaista kinkkua – SuomiAreena-keskustelussa luodataan tulevaisuuden ruokatrendejä

Mitä Suomi syö 2030? -keskustelu SuomiAreenassa

Miltä näyttää suomalainen ruokalautanen vuonna 2030? Säilyttääkö kotimaisuus suosionsa – tuotetaanko suomalaista lihaa enää tulevaisuudessa? Entä valloittavatko hyönteiset pian kotikeittiöt ja jatkuuko luomukulutuksen kasvu? Ja kuinka kauppa, kuluttajat ja tuottajat seuraavat ruokatrendejä – tai luovat samalla uusia?

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia SuomiAreena-tilaisuudessa Mitä Suomi syö 2030? Kuluttajat ja tuottajat ruokatrendien viidakossa. Keskustelutilaisuudessa tarkastellaan vallitsevia ruokatrendejä ja kuluttajien toiveita sekä suunnataan katse tulevaisuuden ruokavalintoihin. Samalla pohditaan ruoka-alan toimijoiden roolia ja ruuantuotannon tulevaisuutta Suomessa. Aiheesta keskustelemassa on monipuolinen kattaus alan asiantuntijoita, jotka tarkastelevat ruokatrendejä niin kaupan, tuotannon, tutkimuksen kuin lainsäädännön näkökulmasta.

Tule kuuntelemaan keskustelutilaisuutta SuomiAreenaan BEPOP-lavalle (Kauppakeskus BEPOP, Yrjönkatu 22, Pori) maanantaina 10.7. klo 13.30–14.45. Keskustelu on nähtävissä myös MTV:n Katsomossa. Seuraa aihetta myös somessa #mitäsuomisyö2030!

Tilaisuutta juontaa Vappu Pimiä, ja panelisteina mukana ovat:

  • Ilkka Alarotu, kaupallinen johtaja, S-ryhmä
  • Elina Heino, tuottaja, Kivijärven tila
  • Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
  • Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko
  • Aarne Schildt, tuottaja, Bosgårdin luomutila

Iltapäivän aikana kuullaan kommenttipuheenvuoroja myös muilta ruoka-alan asiantuntijoilta.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Ilmastokokki, Lihasta-hanke, Luomuliitto ja Pro Luomu ry.

Nähdään Porissa!