Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Liha kuuluu tärkeänä osana suomalaisten ruokapöytään

Liha kuuluu tärkeänä osana suomalaisten ruokapöytään

Spaghetti bolognese, annos kulhossa

Lihatiedotuksen teettämän tutkimuksen mukaan liha kuuluu tärkeänä osana suomalaisten ruokapöytään. Tutkimuksen mukaan suurin osa, 94 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Lähes 80 prosentilla kuluttajista lihan käyttö on säilynyt ennallaan. Tärkeimmät syyt lihan käyttöön ovat edelleen hyvä maku, ravitsevuus ja tottumus. 

Lihan hyvä maku on tutkimuksen mukaan tärkein syy lihan syöntiin. Maku on tärkeä 40 prosentille suomalaisista, erityisesti miehille. Maun lisäksi ratkaisee ravintosisältö, josta erityisesti proteiini nähdään tärkeänä. Noin joka neljäs syö lihaa tottumuksesta.

Lihatiedotus kertoo, että vuonna 2016 lihaa syötiin 81 kiloa henkeä kohden luullisena lihana. Kun huomioidaan luut ja hävikki, syötävän lihan osuus on noin puolet määrästä. Viime vuoden kokonaiskulutuksen ennakoidaan olevan vuoden 2016 tasolla.


Lähde: Lihatiedotuksen tiedote 19.1.

Tutkimuksen tiedot: Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2017, Kantar TNS Agri Oy. Tutkimus tehtiin Lihatiedotuksen toimeksiannosta syyskuun lopussa 22.–27.9.2017 ja siihen vastasi 1 001 yli 15-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on +/- 3%.