Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Kaupasta keittiöön -materiaali kannustaa kokkailemaan ja tekemään harkittuja valintoja

Kaupasta keittiöön -materiaalin otsikko

Lihasta-hanke on laatinut yläkoulun kotitaloustunneille suunnatun materiaalin, jonka tarkoituksena on kannustaa kokkailemaan ja tekemään harkittuja valintoja niin kaupassa kuin keittiössäkin. Monipuolinen tietopaketti ruoasta ja ruoanlaitosta on tarjottu suomalaisten koulujen opetuskäyttöön, ja se on tilattu lähes 300 kouluun ympäri Suomen!

Ilmaiseksi jaettava Kaupasta keittiöön -materiaali sisältää sekä käytännöllistä tietoa että aktivoivia tehtäviä ja reseptejä, joita oppilaat voivat hyödyntää itsenäisesti tai osana kotitaloustuntia. Materiaalissa sukelletaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi kaupassa käyntiä kannattaa suunnitella? Mitä merkitystä on ruoan alkuperällä ja mistä tietää, että tuote on laadukas?
  • Miten elintarvikkeita tulee kuljettaa, säilyttää ja käsitellä?
  • Mitä tasapainoisen aterian suunnittelussa tulee ottaa huomioon? Mitä kaikkea monipuolinen annos pitää sisällään?
  • Entä minkälaisia ruokia lihasta voi kokkailla, ja miten se onnistuu hyvin?

Tutustu materiaaleihin tästä:

Opettajan materiaali: lihasta.fi/kaupastakeittioon/opettaja
Oppilaan materiaali: lihasta.fi/kaupastakeittioon/oppilas
 

Kokkailuiloa!