Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla ja ruokatrendeissä tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin, kannanottoihin ja inspiroidu kokkaamaan kotimaisesta lihasta.

Kotimaisen lihan viikko oli kouluissa 14.–18.11.2016 järjestetty teemaviikko, jonka aikana koululaisilla oli mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Juhlan tuntua laadukkailla raaka-aineilla

Juhlapöytä katettuna

Pian koittaa pääsiäinen, jolloin suomalaisten pöydät täytetään herkuilla ja ympäröidään hyvällä seuralla! Juhlaruokia suunnitellessa kannattaa muistaa yksi asia: kaikki lähtee laadukkaista raaka-aineista.

Stressaako juhlaruokien suunnittelu ja valmistus? Älä hätäile turhaan! Harva vieras jää jälkikäteen pohtimaan, oliko sinulla juhlapöydässä tarjolla lisäkkeena pariisinperunoita vai puikulaperunoita, sillä hyvistä juhlista mieleen kuuluu jäädä ilo ja hyvä tunnelma! Maukas ruoka kuitenkin tarjoaa loistavat puitteet juhlinnalle.

Tässä muutama vinkki, miten saat juhla-antimista juhlan arvoiset.

  1. Kaikista tärkein vinkkimme: valitse laadukkaat raaka-aineet. Hyvistä aineksista valmistettu yksinkertainenkin ruoka loistaa juhlapöydässä. Esimerkiksi kotimainen, laadukkaasti ja turvallisesti tuotettu liha on erinomainen valinta juhlapöytään.
  2. Luota kiireessä omiin bravuureihin ja takuuvarmoihin tarjottaviin. Mikäli sinulla on kuitenkin kerrankin aikaa valmistella juhlat rauhassa, voit toki kokeilla jotakin uutta. 
  3. Nauti ruoanlaitosta! Ruoanlaiton ilo on mitä parhain mauste.
  4. Muista myös varata kokkailulle riittävästi aikaa, ettei kiire nakerra hyvää mieltäsi keittiössä.
  5. Aina ei ole pakko tehdä perinteistä. Jos mieli tekee jotain muuta kuin lammasta, anna palaa! Broilerista, naudasta tai possustakin saat erinomaiset eväät juhliin.

Ei siis muuta kuin kohti kauppaa, keittiötä ja pääsiäisen viettoa! Kokeile vaikka tätä helppoa ja mehevää burgundinpataa.

Ruoanlaiton iloa!