Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko on kouluissa 14.–18.11.2016 järjestettävä teemaviikko, jonka aikana koululaisilla on mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

WWF:n tiistaina julkaisemassa Lihaoppaassa suomalainen, tavanomaisesti tuotettu sika ja broileri asetettiin osittain samalle viivalle esimerkiksi eteläamerikkalaisen lihan kanssa. Suomen Sikayrittäjät ja Suomen Broileryhdistys muistuttavat kuitenkin, että Suomessa myös tehokkaasti tuotettu liha on ympäristön kannalta kestävä valinta. Suomessa sekä sikoja että broilereita ruokitaan pääasiassa kotimaisella viljalla, ja tehokas tuotanto vähentää esimerkiksi viljelyalan tarvetta.
Lihantuottajat WWF:n oppaasta: Tehokkaasti tuotettu liha on luomua parempi ympäristölle yle.fi

Suomen Broileryhdistyksen mukaan soijarehun roolia korostetaan keskusteluissa liikaa.