Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko on kouluissa 14.–18.11.2016 järjestettävä teemaviikko, jonka aikana koululaisilla on mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

WWF julkaisi tänään Lihaoppaan, jossa tarkastellaan lihaa sen ympäristövaikutusten näkökulmasta. Lihan tuotantotapaan ja alkuperään onkin tärkeää kiinnittää huomiota, sillä vastuu ympäristön hyvinvoinnista kuuluu meistä jokaiselle. Oppaassa jätettiin kuitenkin huomiotta monet ympäristöedut, joita suomalaisella lihalla on ulkomaiseen verrattuna: Suomessa vesivarat ovat runsaat, lihan- ja maidontuotanto tukevat toisiaan ja tuotantoeläimet saavat ravintonsa pääasiassa kotimaisesta viljasta ja nurmirehusta, jonka tuotantoon Suomen pohjoiset olosuhteet sopivat hyvin. Oppaassa esiin nostettua soijaa suomalaiset naudat eivät syö käytännössä ollenkaan ja siat ja broileritkin kansainvälisesti verrattuna vähän.
Kotimaisen lihan ympäristöedut ulkomaiseen verrattuna jäivät WWF:n lihaoppaassa vähälle huomiolle lihasta.fi

WWF on julkaissut tänään 7.2. Suomessa lihaoppaan, jossa tarkastellaan lihaa sen ympäristövaikutusten näkökulmasta. Arviointi perustuu eri arviointikriteereihin ja ohjaa kuluttajia kohti ympäristöystävällisempiä lihavaihtoehtoja “suosi”-, “harkitse”- ja “vältä”-...