Lihasta.fi kokoaa yhteen ajankohtaista tietoa ja keskustelua kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Millainen on suomalainen lihantuotantoketju? Tietoa kotimaisesta lihasta, sen tuotannosta ja kulutuksesta Suomessa.

Mitä liha-alalla tapahtuu? Tutustu tuoreimpiin kirjoituksiin ja kannanottoihin.

Kotimaisen lihan viikko on kouluissa 14.–18.11.2016 järjestettävä teemaviikko, jonka aikana koululaisilla on mahdollisuus tutustua kotimaisen lihan tuotantoon, käyttöön ja lihan matkaan tilalta ruokapöytään.

Mikä on Lihasta-viestintähanke? Lue lisää täältä.

Etsitkö tietoa kotimaisesta lihasta, lihantuotannosta tai lihan kulutuksesta Suomessa? Täältä voit hakea haluamaasi tietoa sivuston sisällöistä.

Facebook post by Lihasta

Tuoreimman Euroopan lääkevirasto EMA:n raportin mukaan Suomessa käytetään Euroopan maista neljänneksi vähiten eläinantibiootteja. Ero useimpiin muihin Euroopan maihin on merkittävä. Antibiootteja käytetään Suomen lihantuotannossa vain tarpeeseen ja eläinlääkärin määräyksestä, ei ennaltaehkäisyyn. Hyvä hoito ja tehokas terveydenhuolto ovat turhia antibiootteja turvallisempi ja parempi keino ehkäistä sairauksia! Lue koko EMAn raportti vuosien 2011–2014 tilastoista täältä: http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Report/2016/10/WC500214217.pdf